Втората акция Предай нататък!

Втората акция „Предай нататък!“ – инициатива от проекта „Граждани на квартала“, се проведе на 15.04.2022 г. По традиция в дните преди Христовото възкресение в българските домове започва голямо Великденско почистване – на дома, на градинките, за да се посрещнат подобаващо предстоящите празници – Лазаровден, Цветница, Великден. И нашето желание е да преобразим красиво средата, в която живеем и творим. Убедени сме, че ако всеки от нас го направи лично и предаде нататък, инициативата ще обиколи целия град и ще го усмихне.

Това вече се случва – нашият екип започна от градинката пред офиса на Сдружение „Български експерти за регионално развитие“ на 22 март и предадохме на екипа на Сдружение „Украински дом“, с който заедно организирахме акцията. Тя беше за пролетно почистване на района около Двореца на културата и спорта, където беше създаден Кризисният център за бежанци от Украйна. В нея се включиха десетки украински бежанци – възрастни и деца, които поискаха да изразят своята благодарност, че са приютени в морската столица. Предавайки нататък, на 15.04. те почистваха и районите около хотелите в близките курортни комплекси, където са настанени и сега са техен дом.

Екипът на проекта „Граждани на квартала“ благодари на всички, които припознаха нашата кауза като своя.

Варна е нашият дом. Ние сме семейство. Направи ДОБРО! Преобрази и претвори средата, в която живееш и работиш! Започни от своето място и предай нататък!

Социални мрежи