ПРЕДАЙ НАТАТЪК!

Варна е нашият дом. Ние сме семейство. Направи ДОБРО! Преобрази и претвори средата, в която живееш и работиш! Започни от своето място и предай нататък!

„Предай нататък!“ е инициатива от проекта „Граждани на квартала“. Целта й е да обедини потенциала на гражданите, институциите и бизнеса да превърнат пространствата пред домовете и офисите си в по-добро място за живеене. Това може да се случи, ако заедно прегърнем идеята, че само с личния принос на всеки от нас обществото ни ще просперира. Разчитаме на съпричастие от хора с различни професии в публичния и частния сектор, училища, университети, институции, неправителствени организации, творчески сдружения и др. Желанието ни е да преобразим красиво средата, в която живеем и творим. Ако всеки от нас го направи лично и предаде нататък, инициативата ще обиколи целия град и ще го усмихне.

„Граждани на квартала“ е информационна платформа с акцент върху организацията и подкрепата на обществени инициативи и дейности, насочени към подобряване на социалната среда.

Организатор на «Предай нататък» е «Български експерти за регионално развитие» (БЕРР) – независимо сдружение, което работи в партньорство с правителствени, неправителствени, международни организации и частни лица по проекти и програми за регионално, икономическо и социално развитие в полза на гражданското общество и демократичните институции в страната.

Първата акция започва от офиса на БЕРР в 17.00 ч. на 22 март 2022 г. – Световен ден на водата.

Тя е за почистване на района в градинката с чешмата на Венета Мандева на ул. «Охрид»; Социалната чайна;  Дома на архитекта и градинката с паметника на Никола Вапцаров на ул. «Мусала»; сградите на областната администрация, РУО на МОН, католическия храм на ул. «Преслав», както и всички пространства пред офиси, заведения и магазини наоколо.

Добре дошли са всички живеещи и работещи в района в качеството им на граждани!

Включи се в инициативата, направи ДОБРО и предай нататък!

Социални мрежи